Maas: 'Ik heb niet voor niets mijn diploma's gehaald'

Reacties

Rob Maas is minstens tot het eind van dit seizoen hoofdcoach van Vitesse. De voormalig assistent van de naar Maccabi Tel Aviv vertrokken Peter Bosz voelt dat hij daar klaar voor is. 'Het voordeel is dat ik de spelersgroep ken en weet hoe we bij Vitesse werken', stelt de trainer die sinds 2014 deel uitmaakt van de technische staf van de Arnhemmers.

Maas: 'Ik heb niet voor niets mijn diploma's gehaald'

'Hoewel ik heel prettig samenwerkte in de situatie zoals deze was, heb ik niet voor niets mijn trainersdiploma's gehaald', reageert Maas op de clubsite op zijn aanstelling. 'De afgelopen week heb ik gemerkt dat alles wat er bij komt kijken als hoofdtrainer bij mij past. Samen met de stafleden gaan we door op de manier zoals we die zijn ingeslagen.'

Maas was sinds 2014 assistent bij Vitesse. Daarvoor werkte de oud-voetballer van FC Eindhoven, RKC Waalwijk, Feyenoord, Arminia Bielefeld (Dui), Hertha BSC (Dui), MSV Duisburg (Dui), Heracles Almelo en opnieuw RKC in diezelfde hoedanigheid in Waalwijk. Nu krijgt hij zelf assistentie van Jon Dahl Tomasson, die afgelopen zomer een tweejarig contract tekende bij de geel-zwarten.

'De manier van werken en de speelwijze die wij bij Vitesse willen hanteren is bekend bij de technische staf', lichtte technisch directeur Mo Allach de keuze voor deze handelwijze toe. 'We hebben kundige en gediplomeerde trainers in de staf die de club van binnenuit kennen. Het belangrijkste is dat er rust komt, zodat we kunnen focussen op waar we mee bezig zijn. Met de huidige staf kan dat perfect', aldus Allach, die op korte termijn in die staf geen veranderingen meer zal doorvoeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.