Maar één punt voor Ajax in laatste drie uitduels bij Vitesse

● Vitesse boekte tien zeges in de voorgaande dertig thuisduels met Ajax in de Eredivisie (G8, V12), twee meer dan in hetzelfde aantal wedstrijden tegen Feyenoord (zes zeges) en PSV (twee zeges) samen.

● Ajax pakte in de laatste drie Eredivisie-seizoenen in totaal slechts één punt op bezoek bij Vitesse (G1, V2).

● De Arnhemmers maakten in de laatste vier competitiewedstrijden tegen Ajax steeds exact één doelpunt.

● Vitesse pakte 29 van de mogelijke 33 punten in de laatste elf thuisduels in de Eredivisie (W9, G2).

● Vitesse stond dit seizoen pas 66 minuten op achterstand in de Eredivisie, korter dan elke andere ploeg (Ajax volgt, samen met Feyenoord, op 76 minuten).

● Hoewel de Arnhemmers in de eerste negen speelronden vaker scoorden dan elke andere ploeg (22 goals), heeft nog geen enkele Vitesse-speler meer dan één doelpunt gemaakt in een Eredivisie-duel.

● Ajax speelt zijn 2.000ste wedstrijd in de Eredivisie en won meer duels dan elke andere ploeg (W1317, G363, V319).

● Met slechts vier tegentreffers na negen speelronden kent de defensie van Ajax de beste competitiestart van deze eeuw (laatste keer was in 1997/98 - drie).

● Lasse Schöne was met twee goals en een assist betrokken bij de laatste drie Eredivisie-doelpunten van Ajax tegen Vitesse.

● De eerste Eredivisie-wedstrijd van Frank de Boer als trainer van Ajax was een 0-1 zege bij Vitesse, maar daarna zag hij zijn ploeg vaker verliezen van de Arnhemmers dan tegen elke andere Eredivisieclub (vier).

Bron: Opta Sports