Lyon verslaat Reims en komt samen met PSG aan kop

Reacties

Olympique Lyon heeft geen fout gemaakt op bezoek bij Stade Reims (2-4), waardoor het de koppositie in de Ligue 1 nu deelt met Paris Saint-Germain. Ook nummer drie Monaco won soeverein.

Lyon verslaat Reims en komt samen met PSG aan kop

Stade Reims - Olympique Lyon 2-4
Tweevoudig Europa Cup I-finalist Stade Reims vecht vandaag de dag tegen degradatie en tegen Lyon bleek wel waarom. Na zes slappe minuten van de thuisclub stond het al 0-2, door treffers van Corentin Tolisso en Alexandre Lacazette (foto). Alexi Peuget deed wat terug, maar meteen was daar Clinton N'Jie (1-3) om de marge van twee weer te herstellen.

De eerste vier goals vielen allemaal binnen twintig minuten, maar zo spectaculair was de rest van de partij niet. In de laatste minuut werd het eerst 1-4 door een eigen goal van Mickael Tacalfred, voordat Gaetan Charbonnier de score wat draaglijker maakte. Reims staat door de nederlaag zeventiende, een plek boven de rode streep. Lyon deelt de koppositie, weliswaar met een wedstrijd meer dan PSG.

RC Lens - AS Monaco 0-3
Na de uitschakeling in de Champions League door Juventus hebben de Monegasken goede zaken gedaan met betrekking tot datzelfde toernooi in het volgende seizoen. Monaco heeft door de zege de derde plek in de Ligue 1, die recht geeft op voorrondewedstrijden van het miljoenenbal, weer in handen.

Grote uitblinker bij de bezoekers was de Belg Yannick Ferreira-Carrasco, die de eerste treffer zelf maakte en de tweede van Anthony Martial voorbereidde. Bernardo Silva strooide na rust nog wat zout in de wond van Lens, dat alleen theoretisch nog kans heeft om zich te handhaven. Dan moet het zelf vier keer winnen en het doelsaldo grof opvijzelen, terwijl het ook nog afhankelijk is van de concurrentie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.