Lyon lost PSG af als koploper, Standard slaat snel toe

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• FC Porto is weer op gelijke hoogte gekomen met concurrent Benfica • Porto won de uitwedstrijd bij Vitória Setúbal met 0-3 door twee treffers van Jackson Martinez en eentje van Lucho Gonzalez • De koploper (op basis van het doelsaldo) besliste de wedstrijd pas in de slotfase toen Setúbal met negen man speelde • • Olympique Lyon mag zich dankzij een regelmatige 2-0 overwinning op Valenciennes in ieder geval voor twee dagen lijstaanvoerder van de Franse Ligue 1 noemen • De eindstand was door doelpunten van Gueïda Fofana en Bafetimbi Gomis al bij rust bereikt • Lyon laat Paris Saint-Germain voorlopig achter zich • De Parijzenaren hebben drie punten minder, maar kunnen dankzij een beter doelsaldo weer aan kop komen als ze zondag thuis van Lille winnen • • Standard Luik heeft in het eigen Stade Sclessin afgerekend met KV Kortrijk • Aanvaller Michy Batshuayi en aanvoerder Jelle Van Damme schoten Standard in zes minuten tijd naar een 2-0 voorsprong, waarna Kortrijk in de daaropvolgende 25 minuten geen tegenwicht meer bood • Standard staat nu vierde met 42 punten, op tien punten van koploper Anderlecht • • Het Kasimpasa van trainer Shota Arveladze (oud-speler van Ajax en AZ) heeft zich mede dankzij een goal van de in Nederland geboren Halil Colak naar de vierde plaats op de Turkse ranglijst geschoten • Op bezoek bij Karabükspor werd het 3-0 • De in 2010 van Go Ahead Eagles overgekomen Colak nam vlak voor rust het tweede doelpunt voor zijn rekening voor de ploeg waar ex-PSV'er Andreas Isaksson het doel verdedigt • De afstand met koploper Galatasaray bedraagt nu vier punten • Zondag treedt de nieuwe club van Wesley Sneijder aan tegen aartsrivaal Besiktas • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.