Lyon huurt van Barça en wil Fred aan PSG verkopen

Fred is terug bij Olympique Lyon. Voorzitter Jean-Michel Aulas hoopt echter de Braziliaanse spits te verkopen. L'OL haalt versterkingen uit Barcelona en Mexico versterkingen.

'We wisten dat hij terug zou keren. Hij heeft de gewoonte dingen anders te doen dan anderen', reageerde voorzitter Aulas via L'Equipe op de verlate aankomst van Fred. De 26-jarige spits kwam een week te laat terug van zijn vakantie in Brazilië. Bovendien wil de negenvoudig international weg bij de Franse kampioen.

'Als hij wil vertrekken, dan moet hij dat doen', klonk Aulas laconiek. 'Men heeft naar hem gevraagd, onder meer PSG. Als voorzitter van de voetballiga en met het oog op de televisierechten, hoop ik dat Fred in Frankrijk blijft. We hebben behoefte aan een grote club in Parijs. Als PSG zich wil ontwikkelen, dan heeft het grote spelers nodig.'

'Ik denk dat Fred het wel naar zijn zin zal hebben in Parijs. Nu is het aan hem om tot een akkoord met de club te komen. Daarna denk ik dat de Parijse investeerders ons een interessant bod zullen doen.' Overigens reist Aulas deze week nog naar Londen. Hij zal in gesprek gaan met Tottenham Hotspur, dat ook zeer geïnteresseerd is in Fred.

Aulas kondigde aan dat Lyon binnenkort twee nieuwe spelers verwelkomt. Van Barcelona huurt de Franse koploper Marc Crosas. De verdedigende middenvelder zal tot het einde van het seizoen uitkomen in de Ligue 1. Bij Barça kwam de woensdag twintig jaar geworden belofte nog niet verder dan één invalbeurt.

En als het Mexicaanse Cruz Azul meewerkt, dan zal César Delgado een dezer dagen zijn handtekening zetten. De Argentijnse vleugelaanvaller zal donderdag de medische keuring ondergaan. 'Het is fantastisch', blikte Delgado al vooruit. 'Als alles goed gaat, zal ik in een van de beste ploegen ter wereld spelen.' Lyon en Cruz Azul zouden dicht bij een akkoord zijn over de transfer van de twintigvoudig international, die sinds 2003 in Mexico speelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen