Lyon houdt PSG op afstand na onderling duel

Paris Saint-Germain heeft op bezoek bij Olympique Lyon verzuimd de koppositie over te nemen: 1-1. Het komt op gelijke hoogte met Olympique Marseille, het gat met Lyon blijft twee punten.

In een aantrekkelijk duel nam de thuisploeg na een fraaie aanval de leiding. Clinton N'Jie mocht zich dankzij een harde knal laten fêteren als doelpuntenmaker. Matchwinner werd hij daar echter niet mee. Het was vedette Zlatan Ibrahimovic (foto) die een punt redde voor de regerend landskampioen.

Halverwege de tweede helft kreeg de Zweed een strafschop te nemen, maar doelman Anthony Lopes keerde de inzet. Omdat spelers van Lyon te vroeg inliepen, moest de strafschop opnieuw worden genomen. In de herkansing faalde Ibracadabra niet: 1-1. PSG, waar Gregory van der Wiel negentig minuten op de bank bleef, moet in de jacht op een nieuwe titel zodoende nog met twee ploegen afrekenen.