Luzon ontslagen en aangesteld door zelfde clubeigenaar

Reacties

Guy Luzon gaat aan de slag als manager van Charlton Athletic. Opvallend, aangezien die club dezelfde eigenaar heeft als waar Luzon in oktober werd ontslagen: Standard Luik.

Luzon ontslagen en aangesteld door zelfde clubeigenaar

De Israëlische oefenmeester vervangt in Londen de Belg Bob Peeters, die zondag ontslagen werd. De thuisnederlaag tegen Brighton & Hove Albion (0-1) van zaterdag deed de voormalige spits van onder meer Roda JC en Vitesse de das om. Charlton bezet momenteel een teleurstellende veertiende plaats in het Championship, het tweede niveau in Engeland.

In Luzon heeft het nu dus een nieuwe trainer, zo maakte de club dinsdag bekend. Charlton is net als Standard Luik eigendom van de steenrijke Belg Roland Duchâtelet. En bij Standard werd Luzon in oktober vorig jaar, bijna drie weken na de 2-1 nederlaag bij Feyenoord voor de Europa League, nog ontslagen. Met Duchâtelet hield hij evenwel altijd goed contact.

'De keuze voor Luzon is een juiste', meldt de clubeigenaar in een statement op de clubwebsite dan ook. 'Ik zie in hem een zeer getalenteerde coach, die in zijn loopbaan veel heeft bereikt. In zijn eerste seizoen bij Standard heeft hij veel records verbroken, de club was verdedigend gezien de beste van de competitie.' Over het tweede seizoen, waarin Luzon aan de kant werd geschoven, reppen beiden met geen woord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.