Standard toch niet naar UEFA voor aanvechten nederlaag

Reacties

Standard Luik gaat de 2-1 nederlaag tegen Feyenoord in de Europa League toch niet aanvechten. Voorzitter Roland Duchâtelet liet eerder weten dat hij dat wel van plan was.

Standard toch niet naar UEFA voor aanvechten nederlaag

De club heeft in een officieel statement nu laten weten dat het toch niet naar de UEFA stapt. 'De arbiters hebben gezegd dat ze gezien hebben dat de bal werd aangeraakt voordat hij het doel in ging. Op basis daarvan is het voor Standard niet mogelijk om een klacht in te dienen', zo klinkt het.

De woede van Duchâtelet (foto) richtte zich vooral op het openingsdoelpunt van de Rotterdammers, dat op naam kwam van Sven van Beek na een inworp van Miquel Nelom. Volgens de voorzitter van Standard raakte Van Beek de bal echter helemaal niet en had de goal dus afgekeurd moeten worden. 'Niemand heeft de bal geraakt. Het is een ongeldig doelpunt. Dit leggen we neer bij de UEFA, want de wedstrijd moet worden overgespeeld. Dat kan de enige consequentie zijn', verklaarde de kleurrijke preses eerder.

'De scheidsrechter mag beweren dat de speler (Van Beek, red.) de bal wel raakte, maar ik zie het anders. Dit is geen verschil van interpretatie, wel een overtreding van de regels', vervolgde Duchâtelet. Trainer Guy Luzon van Standard haalde ook uit naar de arbitrage. Volgens hem maakte Colin Kazim-Richards in aanloop naar het tweede Feyenoord-doelpunt (van Elvis Manu) hands. 'We hebben verloren door twee enorme fouten. Daarnaast hadden we nog een strafschop moeten krijgen vanwege de overtreding van Kenneth Vermeer in de slotminuten.'

Overigens zat ook aan het doelpunt van de Belgen een luchtje. In aanloop naar de treffer van Jonathan Vieira werd er namelijk hands gemaakt door Jeff Louis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.