Luxeproblemen voor Heynckes bij Bayer Leverkusen

De selectie van koploper Bayer Leverkusen hervat komende zaterdag de competitie, thuis tegen FSV Mainz 05, in de wetenschap dat de onderlinge concurrentie groter is dan ooit tevoren. Zo verwacht trainer Jupp Heynckes dat aanvaller Patrick Helmes binnen afzienbare tijd weer volledig fit is.

Luxeproblemen voor Heynckes bij Bayer Leverkusen

De international scheurde tijdens de zomerstop een kruisband en kwam derhalve vóór de winterstop tot slechts twee korte invalbeurten. 'Als hij honderd procent fit is, staat hij in de basis', belooft Heynckes. Volgens eigen zeggen is Helmes nog nooit zo fit geweest als nu. Wel heeft Bayer intussen furore gemaakt met Stefan Kiessling die samen met aanvalspartner Eren Derdiyok in totaal achttien keer scoorde.

Voor Renato Augusto wordt het veel lastiger zich in de basis te spelen. Tot zijn kuitproblemen medio november genoot de Braziliaan de voorkeur boven Toni Kroos. De van Bayern München gehuurde spelmaker ze heeft zich nadien dermate ontwikkeld dat het ondenkbaar is dat hij weer uit het elftal verdwijnt. Zelfs de Duitse bondscoach Joachim Löw heeft aangegeven de Kroos nadrukkelijk te volgen met het oog op het WK.

De rentree van international Simon Rolfes zal géén probleem vormen. De controlerende middenvelder ontbrak na de negende speelronde in het team vanwege een knieblessure. Verdediger Gonzalo Castro heeft tijdens het oefenduel van Bayer Leverkusen met FC Twente (2-1 zege) een jukbeen gebroken en is circa vijf weken uitgeschakeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen