Luuk de Jong, de spits is weer goalgetter

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de 23ste speelronde is dat PSV-spits Luuk de Jong.

Luuk de Jong, de spits is weer goalgetter

Een verwoestende uithaal met links, een lastige kopbal en een volley met rechts. Stuk voor stuk onhoudbaar, allemaal gelanceerd door de spits die weer goalgetter is geworden. Luuk de Jong was voor PSV in Alkmaar tegen AZ drie keer een eindstation zonder twijfel en stond daarmee aan de basis van de 2-4 zege.

Als het gaat om het leveren van arbeid is Luuk de Jong iedere week een van de uitblinkers bij PSV, maar voor een voetballer op zijn positie is het noodzakelijk om met enige regelmaat een bal tegen de touwen te jassen.

Belangrijk zijn als eerste verdediger is een teken van een goede houding, bruikbaar zijn in een aanvalsopbouw is belangrijk, maar voor een nummer 9 zijn doelpunten de maatstaf.

Dankzij zijn productie tegen AZ heeft Luuk de Jong een reuzenstap gezet richting een moyenne dat hoort bij de aanvalsleider van de koploper en toekomstig landskampioen. Dat hij dat deed met een zogenaamde perfect hattrick, hij scoorde dus met rechts, links en met het hoofd, doet in feite niet ter zake. Het zegt wel wat over de veelzijdigheid van de spits van PSV. In het oog van de storm, in de drukte van het strafschopgebied, heeft hij liefst drie wapens. Dat maakt hem tot een uitzonderlijke speler op de Nederlandse velden.

Natuurlijk functioneert niet alles voortdurend op het gewenste niveau, anders hadden we Luuk de Jong na zijn doorbraak bij FC Twente nooit meer in Nederland teruggezien. In zijn eigen vertrouwde Eredivisie heeft hij echter weer de draad opgepakt. Verdedigers die hem willen beteugelen moeten voortdurend met alle mogelijke opties rekening houden. De centrumverdedigers van AZ, Jeffrey Gouweleeuw en Wesley Hoedt, kwamen ogen tekort.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.