Lurling stopt na ruim twintig jaar als profvoetballer

Reacties

De kogel is door de kerk: na 22 seizoenen stopt Antony Lurling als profvoetballer. Die knoop heeft hij gisteravond doorgehakt. Vrijdag zal FC Den Bosch het nieuws wereldkundig maken. Na een jaar vol blessureleed vindt de bijna 39-jarige aanvaller het mooi geweest.

Lurling stopt na ruim twintig jaar als profvoetballer

Lurling heeft een indrukwekkende carrière achter de rug als clubspeler. Namens Den Bosch, SC Heerenveen, Feyenoord, NAC Breda, 1. FC Köln en RKC Waalwijk kwam de geboren Bosschenaar bijna zeshonderd competitieduels in actie. Het merendeel van die wedstrijden speelde Lurling voor NAC, waar hij in het seizoen 2004/05 en tussen 2007 en 2014 onder contract stond.

Lurling maakte zijn entree in het betaalde voetbal bij Den Bosch, waar hij in het seizoen 1994/95 debuteerde. Na het kampioenschap in de Eerste Divisie in 1999 verkaste hij naar Heerenveen, waar de Brabander indruk maakte door in zijn eerste twee seizoenen respectievelijk achttien en twaalf doelpunten te maken in de Eredivisie.

Anthony Lurling staat bij de supporters van NAC bekend als 'De Messi van Breda'.
Anthony Lurling staat bij de supporters van NAC bekend als 'De Messi van Breda'.

Het leverde Lurling in 2002 een transfer naar Feyenoord op, maar in De Kuip werd hij nooit zo geliefd als later in zijn loopbaan bij NAC. De voormalige jeugdinternational kwam via Keulen en Waalwijk – en na een korte terugkeer bij Den Bosch – in Breda terecht. Daar groeide de 1 meter 73 kleine aanvaller uit tot publiekslieveling. In 246 duels scoorde De Messi van Breda 45 keer voor De Parel van het Zuiden.

In 2014 keerde Lurling terug bij zijn oude liefde Den Bosch, waar hij in zijn eerste seizoen nog tot 33 optredens en zes treffers kwam. Het leverde hem op 38-jarige leeftijd zelfs nog een nieuw eenjarig contract op. Dit seizoen kwam Lurling door blessures echter nog geen enkele keer in actie, reden voor hem om te stoppen.

Lurling hoopt wel in een andere rol in het profvoetbal actief te blijven. Hij wil graag aan de slag als jeugdtrainer, maar weet nog niet waar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.