Lukaku troeft Wijnaldum af op pikant moment

Reacties

Romelu Lukaku is verkozen tot Speler van de Maand in de Premier League. De 23-jarige Belg was in maart de grote uitblinker bij het Everton van manager Ronald Koeman met vier goals in drie duels.

Lukaku troeft Wijnaldum af op pikant moment

De afgelopen maand was veelbewogen voor Lukaku, die zijn club op 16 maart plotseling voor het blok zette door te stellen dat hij per se in de Champions League wilde spelen. Koeman reageerde vervolgens not amused. 'Ik ben niet blij met dat interview. Als Everton geen ambitieuze club zou zijn, had ik hier nooit gezeten', aldus de voormalig trainer van onder meer Ajax, Feyenoord en PSV.

Die controverse buiten de lijnen had geen invloed op de scoringsdrift van het Belgische fenomeen. Twee dagen na het bewuste interview hielp hij Everton met twee doelpunten en een assist langs Hull City (4-0). Tegen Tottenham Hotspur en West Bromwich Albion was hij ook al trefzeker, waardoor hij met 21 Premier League-treffers ruim aan kop gaat in het topscorersklassement.

Die belangrijke rol leverde hem vrijdag de eretitel Speler van de Maand op. Lukaku troefde daarmee de vijf andere genomineerden af. Eén daarvan was Georginio Wijnaldum, die met stadgenoot Liverpool ook een sterke maand doormaakte. Saillant is dat het duo zaterdagmiddag tegenover elkaar staat in de beladen Merseyside Derby. Vanaf 13.30 krijgt Wijnaldum op Anfield de kans om het ongelijk van de Premier League-jury te bewijzen en revanche te nemen op Lukaku.

Howe
Ook de award voor Manager van de Maand werd vrijdag uitgereikt. AFC Bournemouth-trainer Eddie Howe was de gelukkige. Zijn ploeg won in maart van West Ham United en Swansea City en hield Manchester United knap op een gelijkspel. Door die knappe resultaten liet Howe onder anderen Leicester City-manager Craig Shakespeare en Chelsea-oefenmeester Antonio Conte onder zich.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.