Luiz Adriano vergezelt Bacca in aanval AC Milan

Reacties

AC Milan heeft op één dag twee spitsen aangetrokken. Na Carlos Bacca komt ook Luiz Adriano de grootmacht in verval versterken. De 28-jarige Braziliaan komt voor acht miljoen euro over van Shakhtar Donetsk en heeft voor vijf jaar getekend in San Siro.

Luiz Adriano vergezelt Bacca in aanval AC Milan

Milan maakte eerder op de dag al de komst van Bacca bekend. De eveneens 28-jarige Colombiaan kostte de Rossoneri beduidend meer: Sevilla ontvangt dertig miljoen euro, de afkoopsom in het contract van Bacca. Maar Shakhtar mag al blij zijn dat het nog geld ontvangt voor Luiz Adriano, want het contract van de viervoudige international liep nog maar een half jaar door.

De nummer tien van het afgelopen Serie A-seizoen kwam bij Luiz Adriano uit nadat de komst van spitsen als Jackson Martínez (naar Atlético Madrid) en Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain) te ambitieus bleek. Maar ook met de bij Internacional in Brazilië opgeleide aanvaller is de club een trefzekere aanvaller rijker. Luiz Adriano scoorde in 265 duels 128 keer voor Shakhtar.

De in Porto Alegre geboren goalgetter stapte in 2007 al op negentienjarige leeftijd over naar de Oekraïnse topclub, maar had even tijd nodig om tot wasdom te komen. In 2013/14 werd hij voor het eerst topscorer van de Premyer Liga met twintig goals. Afgelopen seizoen vestigde Luiz Adriano een Champions League-record met negen treffers in de groepsfase.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.