Luiz Adriano heeft CL-record Ronaldo al te pakken

Reacties

De wedloop tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo werd een Argentijnse overwinning. Maar in Oekraïne schreef een andere Zuid-Amerikaanse spits CL-geschiedenis: Luiz Adriano.

Luiz Adriano heeft CL-record Ronaldo al te pakken

Messi evenaarde het record van Raúl als topscorer aller tijden in de Champions League dankzij zijn twee treffers tegen Ajax. Maar de productie van de Barcelona-aanvaller steekt schril af tegen die van Luiz Adriano namens Shakhtar Donetsk in het belangrijkste Europese clubtoernooi.

De 27-jarige Braziliaan schroefde woensdag dankzij een hattrick tegen BATE Borisov zijn productie van dit Champions League-seizoen op tot negen treffers. Daarmee heeft hij na vier speelrondes het record van Ronaldo geëvenaard. De Portugees kwam afgelopen seizoen tot negen treffers voor Real Madrid in de groepsfase, waarmee hij Ruud van Nistelrooy, Filippo Inzaghi en Hernán Crespo naar de kroon stak.

Voor Luiz Adriano, wiens contract bij Shakhtar Donetsk komende zomer afloopt, waren er meer redenen zijn naam terug te vinden in de Champions League-annalen. De Braziliaan was de eerste die een hattrick heeft gemaakt tegen dezelfde club. Want twee weken voor zijn hattrick tegen BATE Borisov had hij in Wit-Rusland met vijf treffers een historisch aandeel in de 7-0 zege. Met die score had hij ook al historie geschreven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.