Luis Enrique rekent op revanche: 'Nu is Athletic uitgeput'

Reacties

Zondag (18.30 uur) speelt Barcelona zijn eerste wedstrijd in de Primera División. Voor de derde keer dit seizoen is Athletic de Bilbao de tegenstander. Volgens trainer Luis Enrique zijn de voortekenen dit keer gunstig voor Barcelona.

Luis Enrique rekent op revanche: 'Nu is Athletic uitgeput'

Athletic de Bilbao veroverde maandag ten koste van Barcelona de Spaanse Super Cup. Een 1-1 gelijkspel in Camp Nou was meer dan voldoende voor de Basken, nadat het in San Mamés Barcelona met 4-0 had weggevaagd. Luis Enrique kan zich niet voorstellen dat Athletic zondag in eigen huis opnieuw veel te sterk blijkt voor zijn team.

'Dit keer is het namelijk Athletic dat uitgeput aan de wedstrijd begint', doelde de Barcelona-coach op de naweeën die Athletic heeft van de 3-2 nederlaag bij MSK Zilina op donderdag. De afgang in de strijd om de Spaanse Super Cup was drie dagen nadat de Europese Super Cup werd veroverd in het Georgische Tbilisi (5-4 na verlenging tegen Sevilla). 'De omstandigheden zijn nu anders. Dit keer zijn wij in het voordeel.'

Jordi Alba
Toch heeft Luis Enrique nog voldoende zorgen. Door het transferverbod kan hij namelijk nog niet beschikken over Arda Turan en Aleix Vidal, eveneens is het niet mogelijk om een eventuele vervanger voor Pedro direct inzetbaar te krijgen. Achterin is bovendien de spoeling dun door schorsingen voor Gerard Piqué en Jérémy Mathieu en blessures van Adriano en Douglas.

Luis Enrique is dan ook verheugd dat linksback Jordi Alba op tijd hersteld is van een hamstringblessure om te spelen tegen Athletic. 'Al wordt negentig minuten misschien wat teveel voor hem. Ik heb weinig alternatieven, dus dan moet ik improviseren.' Als Barcelona onverhoopt toch een valse start beleeft, is er volgens Luis Enrique nog geen man overboord. 'De competitie is nog lang, dus de eerste speeldag is niet zo relevant. Ik denk dat wij de favoriet zijn om kampioen te worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.