Luis Enrique doet beroep op fans: 'Kans op historische avond'

Luis Enrique is strijdbaar in aanloop naar de Champions League-return tegen Juventus. De coach van Barcelona wil de fans in Camp Nou woensdag opnieuw een historische avond bezorgen en roept supporters op de hele wedstrijd te blijven zitten.

Barcelona moet in eigen huis een 3-0 achterstand uit de heenwedstrijd wegwerken om de halve finale te bereiken. Luis Enrique beseft dat zijn ploeg een hels karwei te wachten staat, maar voelt zich gesterkt door de historische stunt in de achtste finale. Toen wist Barcelona een 4-0 achterstand tegen Paris Saint-Germain weg te poetsen door in Spanje met 6-1 te winnen.

'Iedereen die tegen PSG in Camp Nou zat, krijgt de kans om opnieuw een historische avond mee te maken', aldus Luis Enrique dinsdag op de persconferentie. 'Tegen de fans kan ik maar één ding zeggen: verlaat het stadion niet al in de tachtigste minuut. We willen het stadion weer laten schudden zoals tegen PSG. Met een geweldige sfeer kunnen onze spelers op hun best presteren.'

Aanvallen
Barcelona heeft de slechte uitgangspositie tegen Juventus vooral te danken aan een matige eerste helft in Turijn en een gebrek aan effectiviteit na rust. Luis Enrique beseft dat zijn ploeg beter voor de dag moet komen dan vorige week. 'Met deze uitgangspositie hebben we maar een strijdplan: aanvallen. Ik verwacht geen perfecte wedstrijd, maar dat is ook niet nodig. We moeten kansen creëren, effectief zijn en het vertrouwen bij Juventus wegnemen.'

Luis Enrique kan in de return tegen Juventus in ieder geval weer beschikken over Sergio Busquets, die in de heenwedstrijd nog geschorst was. Ook Javier Mascherano is fit genoeg om te spelen. De Argentijn kampte de laatste week met een kuitblessure.