Luhukay wint met Hertha BSC en stijgt naar plek vier

Hertha BSC-trainer Jos Luhukay heeft in eigen huis tegen Borussia Mönchengladbach een goede start van het seizoen een vervolg gegeven met een 1-0 overwinning. Daardoor stijgt de club uit Berlijn naar de vierde plaats in de Bundesliga.

Bij de bezoekers stond verdediger Roel Brouwers voor het eerst dit seizoen in de basis. Na 37 minuten maakte Adrián Ramos de enige treffer van de wedstrijd. Een indraaiende vrije trap van Per Skjelbred werd door de Colombiaanse aanvaller goed ingekopt, waardoor Mönchengladbach-doelman Marc ter Stegen kansloos was.

Als invaller speelde Luuk de Jong achttien minuten mee, maar ook hij kon de bezoekers niet redden. In de extra tijd ontving Mönchengladbach-verdediger Martin Stranzl zijn tweede gele kaart en dus rood. Daardoor lijkt Brouwers ook volgende week thuis tegen Eintracht Frankfurt zeker van een basisplaats.

Dankzij de 1-0 overwinning gaat Hertha over de bezoekers heen op de ranglijst en stijgt het naar de vierde plaats. Vorig seizoen promoveerde het elftal van trainer Luhukay naar de Bundesliga, wat de goede start extra speciaal maakt. Uit negen competitieduels heeft Hertha vijftien punten bemachtigd. Alleen Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund en Bayern München presteren nog beter.