Luhukay blij met geharde Heitinga bij Hertha

Reacties

Dat John Heitinga dit jaar degradeerde met Fulham, noemt Jos Luhukay eerder een zegen dan een ballast. De trainer van Hertha BSC versterkte de selectie deze zomer met de transfervrije 87-voudige Oranje-international.

Luhukay blij met geharde Heitinga bij Hertha

Luhukay was al langer op zoek naar een centrumverdediger. In Heitinga vond hij zijn ideale aanwinst. 'De tegenslagen van de laatste tijd zullen zijn mentaliteit alleen maar versterken', doelt de Limburgse coach in het blad Der Kicker op de degradatie van de ex-Ajacied met Fulham.

'En als hij niet in deze specifieke situatie had gezeten, hadden we hem waarschijnlijk niet kunnen aantrekken.'

De ervaring die de dertigjarige verdediger met zich meebrengt, is welkom in Berlijn. Toch bombardeert Luhukay hem niet direct tot aanvoerder. 'Fabian Lustenberger blijft mijn leider', weerspreekt de trainer de geluiden dat hij de Zwitserse middenvelder de band moet afnemen, omdat die te lang geblesseerd zou zijn. Lustenberger miste door een dijbeenkwetsuur het WK in Brazilië.

Intussen blijven de onderhandelingen over de komst van Roy Beerens naar Hertha maar duren. De rechtsbuiten van AZ is zelf al akkoord over een verbintenis tot medio 2017. De Alkmaarders wachten nog steeds op een nieuwe toenadering voor de Duitsers. 'We willen hem nog steeds hebben', aldus Luhukay, 'maar het moet ook financieel haalbaar zijn.'

Het contract van de buitenspeler loopt volgend jaar af. Hij speelt sinds 2011 voor AZ. 'De kans dat Roy Beerens blijft, acht ik niet groot', vertelde de nieuwe AZ-coach Marco van Basten onlangs nog aan Voetbal International.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.