Lucky Man Utd houdt punt over aan duel met waanzinnig slot

Manchester United heeft in de uitwedstrijd tegen Brentford diep in de extra tijd een voorsprong uit handen gegeven. Toch had Erik ten Hag kijkend naar de kansen bijzonder weinig reden tot klagen na het gelijkspel in Londen. Voor de derde keer in de laatste vier Premier League-wedstrijden liep United schade op in de strijd om Champions League-voetbal.

Brentford
Brentford
1 - 1
Manchester United

Op het moment dat Mount voor de 0-1 zorgde, had Brentford liefst dertig doelpogingen gehad. De thuisploeg had meerdere keren het aluminium geraakt en een treffer van Ivan Toney was afgekeurd vanwege nipt buitenspel. Des te zuurder was het voor Mark Flekken en zijn ploeggenoten dat United in de 96ste minuut toesloeg. De ingevallen Mason Mount scoorde op aangeven van Casemiro, in wat voor de voormalige speler van Vitesse zijn eerste optreden sinds 11 november was.

De Engelsman die het blessureleed had overwonnen, greep door toedoen van Kristoffer Ajer toch naast de rol van matchwinner. In de negende minuut van de extra tijd schoot de Noor van dichtbij de 1-1 binnen uit een teruggetrokken voorzet van Toney.

Een punt was wel het minste dat Brentford verdiende. Als het ging om kansen was het bijna eenrichtingsverkeer geweest in Londen. Zo was Brentford in de 24ste minuut dicht bij de openingstreffer geweest. Toney had met een laag schot de paal geraakt nadat hij Victor Lindelöf van zich had afgeschud. Even later had voormalig PSV'er Mathias Jørgensen met een kopbal het aluminium geraakt en vroeg in de tweede helft was het Yoane Wissa die met een schot de paal had geschampt. Vlak voor die laatste kans had Mark Flekken zijn klasse getoond met een katachtige redding op een schot van Rasmus Højlund.

Brentford verdiende het op basis van de kansen niet om te verliezen en verloor dus ook niet dankzij die late goal van Ajer. The Bees kunnen een punt goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. United, waar ook Lisandro Martínez als invaller zijn rentree maakte, is met het gelijkspel bijzonder weinig opgeschoten. De achterstand op concurrenten Aston Villa en Tottenham Hotspur is fors met nog maar negen wedstrijden te gaan.

VI stond eerder al stil bij het defensieve probleem van United, dat wel erg veel schoten te verwerken krijgt.