Lucius: 'De paal stond bij ons op de juiste plaats'

'Na dat doelpunt werd het een heel andere wedstrijd', concludeerde Leon Vlemmings na de 2-0 nederlaag van Feyenoord bij Ajax. Volgens de coach van de Rotterdammers kantelde het duel na de eerste treffer van Thomas Vermaelen.

'Verdedigend hadden we het onder controle', blikte Vlemmings op de Feyenoord-site terug op de eerste helft. 'Al konden we op onze beurt aanvallend ook geen potten breken. Voor beide doelen was er weinig gevaar, afgezien van wat schoten van afstand. Vervolgens beginnen we heel slecht aan de tweede helft.'

'We maakten het onszelf heel moeilijk door de ballen steeds kort te spelen in plaats van de diepte te zoeken. En bij die vrije trap zagen we er bij de tweede paal ook niet goed uit', wees Vlemmings naar de eerste Ajax-goal, waarbij Vermaelen helemaal vrij stond bij de tweede paal. 'En na dat doelpunt doen wij het als elftal niet goed.'

'Terecht verloren', vatte Theo Lucius de nederlaag samen. Hij vond dat de Feyenoorders de Ajacieden korter hadden moeten dekken. 'Die jongens zijn allemaal snel en wendbaar. Tegen zulke spelers moet je niet te veel ruimte weggeven. Zelf hebben wij te weinig dreiging naar voren getoond, waardoor grote kansen voor ons uit bleven.'

Lucius toonde zich nog gelukkig met de 2-0 uitslag. 'De paal stond bij ons op de juiste plaats', verwees hij naar de vier Ajax-kansen waarbij de bal tegen de paal belandde. 'Normaal gesproken valt het doelpunt aan de andere kant als paal en lat zo vaak worden geraakt, maar dat is helaas niet gebeurd. We hebben te weinig gecreëerd.'