Lucas Vázquez overtuigt Real Madrid en krijgt zijn zin: tóch nieuw contract

Reacties

Lange tijd leek Lucas Vázquez gratis de deur uit te lopen bij Real Madrid, maar nu heeft hij alsnog een nieuw contract ondertekend. Zijn oude verbintenis liep eind deze maand af, maar nu ligt hij tot medio 2024 vast. Daarmee is de impasse tussen beide partijen doorbroken, naar verluidt vooral omdat Real Madrid heeft ingezien dat Vázquez te waardevol is om zomaar te laten gaan.

Lucas Vázquez overtuigt Real Madrid en krijgt zijn zin: tóch nieuw contract
© Pro Shots

De nu 29-jarige vleugelaanvaller (van origine) belandde in 2007 als zestienjarig ventje in de jeugdopleiding van De Koninklijke, in het seizoen 2014/15 werd hij verhuurd aan Espanyol. Die club nam hem in juni 2015 definitief over, maar een paar weken later activeerde Real Madrid de bescheiden terugkoopclausule, waarna hij aansloot bij het eerste elftal. Dat was op speciaal verzoek van toenmalig trainer Rafael Benítez, die wel wat zag in de toen 23-jarige voetballer.

Dat was op zich verrassend, want in de jeugd gold Vázquez niet bepaald als absoluut toptalent. Toch speelde hij de afgelopen seizoenen altijd meer dan genoeg wedstrijden in het maagdelijke wit, zonder écht een van de grote mannen te worden. Dit seizoen imponeerde hij echter als rechtsback, waar hij speelde vanwege het ontbreken van Dani Carvajal, voordat hij in El Clásico tegen Barcelona in april geblesseerd raakte en het restant van het seizoen moest missen.

Lange tijd leek het erop dat beide partijen in de onderhandelingen te ver uit elkaar lagen, maar ze hebben elkaar nu toch gevonden. Spaanse media melden dat de club Vázquez (die een salarisverhoging wilde, maar die aanvankelijk niet kreeg) absoluut niet wil laten gaan, en dat ze hem daarom een verbeterd aanbod hebben gedaan. De club zou door zijn prestaties van het afgelopen seizoen hebben ingezien dat hij van cruciaal belang is en is overstag gegaan.

Dat blijkt ook wel uit de clubs waar hij de laatste maanden op het verlanglijstje stond. Voorafgaand aan dit seizoen waren dat naar verluidt teams als Arsenal, Napoli en zelfs Leeds United, maar de laatste tijd zongen ook de namen van Paris Saint-Germain en Bayern München rond. Van een transfer komt het nu dus niet: Vázquez ligt de komende jaren nog vast.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.