Löw: 'Na uur had Tsjechië zich kapot gelopen'

Duitsland heeft weer een 3-0 zege geboekt in de WK-kwalificatie. Bondscoach Joachim Löw complimenteerde zijn defensie na het succes tegen Tsjechië.

'Van achteruit hebben we het zeer goed gedaan. De Tsjechen hebben ons consequent onder druk gezet', zei Löw na de soevereine 3-0 zege in Hamburg. 'Met onze diagonale passes hebben we de defensie uiteen kunnen krijgen. Dan merk je dat de tegenstander zich na een uur helemaal kapot heeft gelopen. Vanaf dat moment hadden ze geen kans meer.'

Thomas Müller onderstreepte dat door in de 65ste minuut zijn tweede en daarmee de derde Duitse treffer te maken. 'We hadden meer kunnen scoren, maar we hebben een mooie pot afgeleverd', aldus de aanvaller van Bayern München. 'Ik ben natuurlijk gelukkig dat ik weer twee heb kunnen scoren.' Müller had na een improductief EK bij de start van de WK-kwalificatie tegen Noorwegen (0-3 zege) ook twee keer had gescoord.

Verdediger Jérôme Boateng keek ook met tevredenheid terug. 'In de eerste helft hebben we zeer goed gespeeld. Alleen ontbrak het ons aan een extra doelpunt. We hebben de Tsjechen laten lopen, zodat ze nauwelijks kansen kregen. Tegen Noord-Ierland (op dinsdag, red.) moeten we weer snel spelen en onze kansen benutten.'