Löw maant Duitsland tot rust: 'Ik wilde wat uitproberen'

Reacties

Joachim Löw ontsnapte met Duitsland aan een nederlaag tegen Australië (2-2) dankzij de trefzekere invaller Lukas Poldolski, maar volgens de bondscoach is er absoluut geen reden tot paniek.

Löw maant Duitsland tot rust: 'Ik wilde wat uitproberen'

'We hoeven ons echt geen zorgen te maken, ik wilde in deze wedstrijd wat dingen uitproberen. Over de eerste helft ben ik best tevreden, na rust verliep het een stuk minder goed', zei de keuzeheer van de Duitsers na afloop. 'Het was een leuke wedstrijd, met kansen voor zowel Duitsland als Australië.'

Löw ruimde basisplaatsen in voor Ilkay Gündogan en Holger Badstuber, die vanwege blessureleed lange tijd niet voor Duitsland in actie kwamen. 'Ze hebben prima gespeeld, maar je kan na zo'n lange periode van afwezigheid natuurlijk niet verwachten dat alles vlekkeloos gaat. Het gaat de goede kant op, maar het duurt nog wel even voordat ze hun gebruikelijk niveau halen', aldus Löw.

Borussia Dortmund-middenvelder Gündogan, die lange tijd kampte met een rugblessure, speelde voor het eerst sinds sinds 14 augustus 2013 voor Die Mannschaft. Badstuber, verdediger van Bayern München, speelde voor het laatst in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden (4-4) in november 2012. De verdediger lag er sinds december 2012 uit met diverse blessures. 

In de kwalificatiereeks voor het EK 2016 verloopt het ook niet helemaal zoals verwacht. De Duitsers staan op de tweede plaats in Groep D (net als Schotland en Ierland zeven punten uit vier duels) met drie punten achterstand op koploper Polen. Zondag wacht het kwalificatieduel met Georgië. 'We weten dat we die wedstrijd moeten winnen. We lopen iets achter, maar dat gaan we absoluut goedmaken', zei de Duitse oefenmeester tot slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.