'Loting tegen Ajax vervroegd verjaardagscadeau voor Urk'

Reacties

SV Urk-voorzitter Gerrit Meun ontwaakte vanmorgen met een dubbel gevoel. Niet zozeer vanwege de loting voor de derde ronde van de KNVB-beker, waarin de Hoofdklasser landskampioen Ajax mag ontvangen, maar vooral vanwege de timing ervan. Er valt namelijk nog genoeg te regelen.

'Loting tegen Ajax vervroegd verjaardagscadeau voor Urk'

'Ik ben op weg naar Schiphol, want ik ga een weekje weg met het vrouwtje', zei hij vrijdagmorgen in gesprek met Voetbal International. 'Dat komt nu niet heel lekker meer uit.'

SV Urk verzekerde zich woensdagavond van een plaats bij de laatste 32 ploegen in het KNVB-bekertoernooi ten koste van Topklasser UNA (2-1 winst). Niet veel later werd de Hoofdklasser gekoppeld aan Ajax. 'Dat is natuurlijk prachtig', stak Meun zijn triomfantelijk gevoel niet onder stoelen of banken.

'Onze verenging bestaat volgend jaar 75 jaar en we dachten er al over om dat jubileum op te luisteren met de komst van een topclub. Dan denk je toch aan ploegen als PSV, Feyenoord en Ajax. Maar omdat wij op kunstgras spelen, komen die clubs niet graag naar ons toe. Daarom komt deze loting ook op een mooi moment, als een soort vervroegd verjaardagscadeau.'

Handjes en voetjes
Er zitten echter nog wel wat haken en ogen aan de komst van de Amsterdammers. Zo maakte de KNVB donderdagmiddag bekend dat Ajax de eerstvolgende bekerwedstrijd op vreemde bodem af moest werken zonder de eigen achterban, naar aanleiding van de bekerfinale van vorig jaar (5-1 winst voor PEC Zwolle, red.). In De Kuip zorgde de aanhang van de Amsterdammers voor ongeregeldheden met vuurwerk.

Dat uitduel zonder Amsterdamse aanhang staat nu dus eind oktober gepland in Urk. 'Ik heb daar net uitvoerig contact over gehad met de KNVB', liet Meun weten. 'Op 8 oktober volgt er een gesprek met de bond, Ajax en vertegenwoordigers van onze club. Het is dus nog even afwachten hoe wij precies om zullen gaan met deze situatie. Maar ik neem aan dat deze beslissing van de KNVB de komende weken handjes en voetjes zal krijgen.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.