Loting OS: Brazilië tegen Denen, Portugal versus Argentinië

Reacties

De loting voor de Olympische Spelen heeft gastland Brazilië in de groepsfase aan Zuid-Afrika, Irak en Denemarken gekoppeld. Portugal lijkt in de groepsfase de zwaarste tegenstander te zijn voor Argentinië, terwijl Duitsland titelverdediger Mexico treft.

Loting OS: Brazilië tegen Denen, Portugal versus Argentinië

Het Olympisch voetbaltoernooi wordt van 4 tot en met 20 augustus gehouden. Nederland verzuimde zich te kwalificeren. De elftallen bestaan grotendeels uit spelers onder 23 jaar. Ieder land mag drie dispensatiespelers in de selectie opnemen. Het is nog onduidelijk of Neymar in actie komt voor Brazilië, dat komende zomer ook deelneemt aan de Copa América Centenario. Hoe sterk de selecties van de Europese deelnemers zijn is nog maar de vraag in verband met het EK.

Er wordt bij de Olympische Spelen gespeeld in zes speelsteden, waaronder Rio de Janeiro. In die stad staat de finale op het programma in het Maracanã-stadion (foto). In totaal doen zestien nationale elftallen bij de mannen een gooi naar goud.

Bij de Olympische Spelen staat ook vrouwenvoetbal op het programma. De Braziliaanse dames nemen het in de groepsfase op tegen China, Zweden en Zuid-Afrika. Het vrouwentoernooi telt twaalf deelnemende landen. De Oranje Leeuwinnen liepen kwalificatie daarvoor onlangs mis.

Loting groepsfase Olympische Spelen
Groep A Groep B Groep C Groep D
Brazilië Zweden Fiji Honduras
Zuid-Afrika Colombia Zuid-Korea Algerije
Irak Nigeria Mexico Portugal
Denemarken Japan Duitsland Argentinië
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.