Loting Champions League: wie treft Ajax?

Reacties

Vanaf 12.00 uur vindt vrijdag in Nyon de loting plaats voor de derde voorronde van de Champions League. VI zet de vijf mogelijke opponenten van Ajax op een rij.

Loting Champions League: wie treft Ajax?

Aangezien Ajax vorig seizoen tweede werd in de Eredivisie moet het de zogenoemde League Route volgen richting het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. De Amsterdammers hebben daarbij een geplaatste status, waardoor het de tegenstanders die op papier het sterkste zijn ontloopt.

Het team van trainer Frank de Boer kan bij de loting gekoppeld worden aan Young Boys (Zwi), Sparta Praag (Tsj), Fenerbahçe (Tur), Panathinaikos (Gri) of Rapid Wien (Oos), die net als Ajax als tweede eindigden in hun competities. Met Panathinaikos treft Ajax mogelijk een bekende tegenstander, want in de voorbereiding op het nieuwe seizoen werden de Grieken onlangs met 2-0 geklopt.

Mochten de Amsterdammers de derde voorronde overleven, dan ontlopen ze in de play-offs het Manchester United van manager Louis van Gaal, Valencia, Bayer Leverkusen en Shakhtar Donetsk (mits die ploegen ook de fase daarvoor overleven).

De geplaatste status van Ajax vergroot de kans op het eerste Champions League-seizoen met twee Nederlandse clubs sinds 2010/11. Destijds bereikte behalve kampioen FC Twente ook Ajax de poulefase door met PAOK Saloniki en Dinamo Kiev af te rekenen. De clubs die Ajax nu treft in de play-offs zijn nog grotendeels onbekend, maar met Sporting Lissabon, CSKA Moskou, Lazio en AS Monaco als waarschijnlijke opponenten is de tegenstand zwaar.

Europa League
Een uur na de loting voor de Champions League vindt in Nyon om 13.00 uur ook de loting voor de derde voorronde voor de Europa League plaats. AZ en Vitesse zijn de Nederlandse clubs die dan worden gekoppeld aan een tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.