'Loser' Van Gaal moet het ontgelden in Engeland na fiasco

Reacties

In Engeland daalde woensdagmorgen hevige kritiek op Louis van Gaal neer. De manager van Manchester United moest het ontgelden na de uitschakeling in de Champions League. 'Dit is beschamend'

'Loser' Van Gaal moet het ontgelden in Engeland na fiasco

'The Big Bad Wolf', kopte The Mirror na de 3-2 nederlaag die Manchester United dinsdagavond  leed bij VfL Wolfsburg. 'De defensieve nachtmerrie kost United de kop en daardoor wordt de ploeg uit de Champions League gewipt', richt het dagblad zich vooral op de achterste linie van de ploeg van manager Van Gaal.

'250 miljoen pond besteden en dan nog uitgeschakeld worden, in zo'n poule', pufte Paul Scholes, de oud-speler van Manchester United die zich in de laatste maanden ontpopte tot een van de grootste criticasters van Van Gaal. De voormalige middenvelder van The Red Devils vond niet alleen de defensie onder de maat, maar meende in zijn analyse bij BT Sport dat de 'blamage' het hele team is aan te rekenen. Zeker in een groep met ploegen die volgens hem geen schijn van kans maken in de knock-outfase: 'Of VfL Wolfsburg en PSV naar de laatste acht zullen gaan? Nee, ze worden al in de volgende ronde uitgeschakeld...'

De foto van een treurende Van Gaal langs de Duitse zijlijn werd door vrijwel alle Engelse media groot afgedrukt. The Daily Mail noemt de voormalig-bondscoach een 'loser', die 'vernederd' achterbleef nadat hij zijn team met eigen ogen had zien crashen.

In het sportkatern van het boulevardblad The Sun werd gesproken van 'Van Damned', die zichtbaar pijn leed op de bank in Wolfsburg.

The Daily Telegraph schreef de uitschakeling in de Champions League volledig toe aan de manager, die sinds de zomer van 2014 werkzaam is in Manchester.

Een andere oud-speler, Rio Ferdinand, verplaatste zich al gauw in de spelers van nu. Want hoewel United is uitgeschakeld in het miljoenenbal, wacht nog wel de knock-outfase van de Europa League. 'Maar dat is beschamend', spreekt de voormalige verdediger bij BT Sport uit ervaring. In het seizoen 2011/12 was de ploeg eenzelfde lot beschoren, toen de Engelsen Benfica en FC Basel voor zich moesten dulden in de groepsfase van de Champions League. In de Europa League volgenden toen confrontaties met Ajax (2-0 winst, 2-1 nederlaag) en Athletic de Bilbao (3-2 en 2-1 nederlagen).

'Het is gewoon beschamend als je nog naar de Europa League moet', volhardde Ferdinand. 'Je wil even niet uit je huis komen, je wil je gezicht niet laten zien in Manchester. Mensen kijken naar je en zullen denken dat je niet goed genoeg bent, zullen gaan twijfelen aan jou als individu en zullen je zien als een deel van de groep die er niet in slaagde om zich door de poulefase heen te knokken, zoals het hoort.'

Oud-doelman Peter Schmeichel noemt de prestaties van de huidige selectie op Twitter 'gemiddeld', 'niet geweldig' en denkt dat er nog 'een lange weg te gaan is'.

In de stad Manchester was het contrast tussen de blauwen - Manchester City - en de rooien - Manchester United - groot, stipte The Manchester Evening News fijntjes aan.

Om dat contrast weer kleiner te maken, moet er nog eens goed naar de huidige selectie gekeken worden, meende Ferdinand. 'Er zit geen tempo in het spel en er is geen power', foeterde hij. 'Iedereen kijkt maar wat om zich heen en schuift de verantwoording af, terwijl ze zouden moeten zeggen: "Ik sleep ons hier doorheen".' Hij werd daarin bijgestaan door een andere oud-speler: Michael Owen. Hij somde even fijntjes tien spelers op die onder het bewind van Van Gaal uit Manchester zijn vertrokken. 'Rafael, Nemanja Vidic, Jonny Evans, Patrice Evra, Nani, Shinji Kagawa, Robin van Persie, Javier Hernández, Adnan Januzaj en Danny Welbeck doen niet onder voor wat er nu staat...'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.