Loovens zet met Real Zaragoza Maduro en Sevilla opzij

Real Zaragoza heeft een knappe overwinning geboekt op Sevilla. In het eigen stadion La Romareda wist de ploeg van trainer Manolo Jiménez met 2-1 te winnen.

Aan beide kanten startte een Nederlander vanaf het eerste fluitsignaal. Bij Real Zaragoza heeft Glenn Loovens het vertrouwen van Jiménez gewonnen na zijn basisdebuut van afgelopen week tegen Granada (1-2 zege). Hij mocht dan ook weer in het hart van de defensie starten. Bij Sevilla stond Hedwiges Maduro binnen de lijnen als middenvelder.

Zaragoza liep in het slot van de eerste helft uit op Sevilla. Na 36 minuten mocht spits Hélder Postiga vrij doorlopen op doelman Andrés Palop. De Portugees bleef kalm, omspeelde de ervaren doelman en schoot raak. Op slag van rust kopte rechtsback Ionut Sapunaru de 2-0 binnen na een indraaiende vrije trap.

Na de rust keerde Maduro niet meer terug op het veld; hij werd gewisseld voor Diego Perotti. Twintig minuten voor tijd wist Sevilla iets terug te doen. Een afstandsschot van Gary Medel vloog via Loovens in het doel. Het was direct de laatste actie van de Nederlander, die ook vervangen werd. Gescoord werd er niet meer. Real Zaragoza boekt hiermee de vierde overwinning van het seizoen en heeft twaalf punten. Sevilla heeft er veertien. Foto: VI Images