Lokeren pakt draad weer op en zet koers richting Europa

Reacties

Lokeren heeft twee dagen na de begrafenis van Grégory Mertens een mooi sportief eerbetoon gegeven aan de overleden speler. De club plaatste zich door een zege op Oostende (6-1) voor de finale van de Play-Off II.

Lokeren pakt draad weer op en zet koers richting Europa

Ook supporters van zijn oude club Cercle Brugge waren aanwezig in Lokeren, om daar Mertens nog een keertje gezamenlijk te herdenken. De verdediger zakte tijdens een wedstrijd met de beloften van Lokeren in elkaar en overleed vorige week donderdag in een ziekenhuis.

Lokeren was vorige week nog van slag bij Westerlo, maar poetste dat verlies (4-3) nu met grote cijfers weg tegen Oostende. Na veertig minuten stond het al 5-0, waarna de storm wat ging liggen (6-1). Door de zege werd Lokeren groepswinnaar in de Play-Off II.

In de andere poule stelde KV Mechelen de eerste plaats veilig door een overwinning op een uiterst ongeïnspireerd Waasland-Beveren (1-2). Mechelen en Lokeren maken nu in een tweekamp uit (16 en 23 mei), wie in de eindstrijd om een ticket voor de Europa League speelt. De tegenstander in die finale (28 en 31 mei) is de nummer vier of vijf (als Club Brugge geen CL haalt) uit Play-Off I.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.