Kums viert overwinning in shirt van zijn overleden neef

Reacties

Het overlijden van de Belg Gregory Mertens heeft enorm veel losgemaakt in de voetbalwereld. Zijn neef Sven Kums bracht zelfs een eerbetoon op het voetbalveld.

Kums viert overwinning in shirt van zijn overleden neef

Kums (foto), in het verleden nog twee jaar speler van SC Heerenveen, besloot een paar uur na het overlijden van Mertens dat hij toch in actie wilde komen namens zijn club AA Gent. In de strijd om het Belgische kampioenschap speelde hij de volle negentig minuten in de partij, die in de blessuretijd werd gewonnen (2-1). Na afloop vierde een geëmotioneerde Kums de zege in het shirt van zijn neef.

Uit de hele wereld kwamen de reacties binnen, vooral via Twitter kwam een bijna oneindige berichtenstroom op gang. Van Thibaut Courtois tot aan Gary Lineker, allemaal deden ze steunbetuigingen aan het adres van Mertens en zijn naasten. Kums twitterde: 'RIP neefke!! Het is zo oneerlijk en onrechtvaardig! We gaan je missen!!'

Lokeren-speler Mertens overleed donderdagmiddag in het ziekenhuis, nadat hij maandagavond tijdens een partij met de beloften van de club tegen Genk wegens hartfalen in elkaar was gezakt. Ondanks de snel toegestroomde hulpdiensten en meerdere operaties lukte het niet om het leven van de 24-jarige verdediger te redden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.