Lokeren-chaos naar kookpunt: Vreven kampt met werkweigerende selectie

Reacties

Stijn Vreven bevindt zich momenteel in het oog van een ongekende orkaan. De spelers van zijn werkgever Sporting Lokeren hebben woensdag gestaakt, uit onvrede over de situatie bij de noodlijdende club.

Lokeren-chaos naar kookpunt: Vreven kampt met werkweigerende selectie
© Pro Shots

In november kwam Vreven aan het roer te staan bij Lokeren, waar het op dat moment al behoorlijk onrustig was. Dat is sindsdien alleen maar erger geworden. De club staat allerlaatste op het tweede niveau van België, kampt ondertussen met een miljoenenschuld en kan daardoor de salarissen amper meer uitbetalen. Vorige week stond de club écht op omvallen, maar er kwam uitstel van executie. De daaropvolgende competitiewedstrijd tegen KSV Roeselaere (dat één plekje hoger staat) ging tegen de verwachting in door en eindigde in 2-2.

Daarmee is de rust nog niet teruggekeerd. Integendeel: de spelersgroep heeft woensdagochtend geweigerd om te gaan trainen. De selectie van Vreven is de voortdurende onzekerheid en aanhoudende financiële malaise meer dan beu. Vrijdagavond staat het thuisduel met Beerschot-Wilrijk op de rol, maar het is zeer de vraag of die wedstrijd doorgaat. 

Vorige week spraak Vreven zich in Het Laatste Nieuws nog uit over de situatie. 'Lokeren is een spookclub op dit moment. Ik vind het ook niet leuk om voor dag en dauw, om kwart over vijf 's ochtends, op te staan, wetende dat je voor die dag niet betaald zal worden. Maar ik blijf de kapitein van het schip. Op dit moment zweef ik tussen een functie als coach, onderhandelaar, boekhouder en zéker psycholoog.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.