Lof voor Vormer: 'Typische Nederlander en logische captain'

Reacties

Ruud Vormer stond afgelopen zondag als aanvoerder op het veld bij Club Brugge voor de uitwedstrijd tegen Waasland-Beveren. Een primeur voor de 27-jarige middenvelder, die zich sinds zijn overstap van Feyenoord naar Club heeft opgewerkt tot dragende kracht.

Lof voor Vormer: 'Typische Nederlander en logische captain'

Zowel vaste captain Timmy Simons als vice-aanvoerder Lior Rafaelov zat het laatste competitieduel op de reservebank. 'Op basis van zijn prestaties is het logisch dat Ruud de band krijgt', weet Club-verdediger Davy De fauw, in het verleden uitkomend voor onder meer Sparta Rotterdam en Roda JC. 'Hij legt veel energie in zijn spel, scoort regelmatig en staat er bij de fans goed op. Een typische Nederlander, zo zouden wij Ruud omschrijven. Een voetballer die zijn mening durft te geven en te zeggen waar het op staat. Zowel op als buiten het veld is hij aanwezig.'

Begin december gaf een openhartige Vormer aan het aanvoerderschap van Club Brugge te ambiëren. Destijds kreeg de nu 39-jarige Simons een wedstrijd rust, daarop werd verdediger Thomas Meunier door trainer Michel Preud'homme als vervanger aangewezen. 'Eerlijk gezegd had ik er zelf een beetje op gehoopt', aldus Vormer, die als jeugdspeler – onder meer bij AZ – bijna altijd de aanvoerdersband droeg.

De fauw vindt het terecht dat Vormer naar voren werd geschoven. 'Zoals Ruud momenteel speelt, is eigenlijk een bevestiging van vorig seizoen. In Nederland speelde hij de laatste jaren vooral als controlerende middenvelder, maar bij Club Brugge is hij weer een echte box-to-boxspeler, iemand met goede infiltraties. Al laat Ruud zich vergeleken met vorig jaar nóg meer gelden.'

Timmy Simons is sinds november onderdeel van het roulatiesysteem van Club Brugge. Vanwege zijn leeftijd is de clubleiding al bezig met het zoeken naar een opvolger van de geroutineerde ex-PSV'er. De laatste twee competitieduels werd Vormer centraal op het middenveld gekoppeld aan de jonge Nigeriaan Mikel Agu (22). Ook voormalig Vitesse-speler Claudemir krijgt geregeld speeltijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.