Lodeweges kiest voor Hateboer, Aké en Veltman tegen Polen

Reacties

Het Nederlands elftal begint vrijdagavond met een sterk gewijzigde opstelling aan het Nations League-duel met Polen. Interim-bondscoach Dwight Lodeweges moest door de absentie van onder anderen Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Daley Blind en Denzel Dumfries behoorlijk puzzelen in zijn defensie.

Lodeweges kiest voor Hateboer, Aké en Veltman tegen Polen
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
Polen
Polen

Ten opzichte van het min of meer vaste basiselftal onder Ronald Koeman is alleen aanvoerder Virgil van Dijk nog overgebleven. Van Dijk vormt tegen Polen een centraal duo met Joël Veltman. Rechtsback Hans Hateboer en linksback Nathan Aké completeren de achterhoede.

Voor Hateboer wordt het pas zijn vierde interland. Koeman deed in 2018 driemaal een beroep op hem, maar daarna viel de keuze op Dumfries. De PSV'er ontbreekt vrijdag echter wegens privé-omstandigheden. Hateboer krijgt tegen Polen de voorkeur boven Kenny Tete. Voor de linksbackpositie prefereert Lodeweges de defensief stabiele Aké boven de jonge Owen Wijndal. Eerste keus Blind en tweede keus Patrick van Aanholt waren wegens fysieke klachten niet opgeroepen.

Op het middenveld en in de aanval houdt Lodeweges wel vast aan de vaste namen. Marten de Roon, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong spelen, Donny van de Beek begint op de reservebank. Voorin starten Steven Bergwijn, Memphis Depay en Quincy Promes.

Opstelling Oranje:
Cillessen; Hateboer, Veltman, Van Dijk, Aké; De Roon, Wijnaldum, F. de Jong; Bergwijn, Memphis, Promes

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.