Locadia voegt daad bij het woord en blijft PSV trouw

Reacties

Jürgen Locadia heeft zijn contract met PSV definitief met een seizoen verlengd. De oude verbintenis van de 23-jarige aanvaller liep in 2019 af.

Locadia voegt daad bij het woord en blijft PSV trouw

Vrijdag maakte PSV het contractnieuws officieel tijdens een persconferentie. In een uitgebreid interview met VI kondigde de spits het nieuws zelf al aan. 'Ik kan bij PSV bijtekenen, dat zullen we binnenkort gaan doen. Ik ben hier op mijn plek. De carrièreopbouw van Georginio Wijnaldum is een mooi voorbeeld voor mij. Gini was een volwassen speler toen hij naar Engeland vertrok en daar heeft hij verdere stappen gemaakt. Zó mooi om te zien.'

Met een transfer is Locadia dan ook niet bezig. 'Vroeger dacht ik: na een goed jaar bij PSV kan ik de stap naar het buitenland aan. Nu denk ik daar anders over. Een ander mooi voorbeeld was Ruud van Nistelrooy. Daar moet je als jonge voetballer goed naar kijken. Een juiste stap is beter dan een snelle stap.'

Locadia maakte in het seizoen 2012/13 tijdens het uitduel met VVV-Venlo zijn Eredivisie-debuut namens PSV. Tijdens die wedstrijd maakte de aanvaller meteen een hattrick. In totaal vond Locadia in 104 Eredivisie-duels 33 keer het net. Zijn meest productieve seizoen was 2013/14 met dertien goals.

Eind augustus liep Locadia tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Groningen (0-0) een liesblessure op. Na een lange revalidatieperiode maakte hij op 26 februari zijn rentree in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.