Locadia helpt Jong PSV bij derbywinst, Cambuur houdt huis

Jong PSV heeft maandagavond mede dankzij Albert Gudmundsson en Jürgen Locadia uitgehaald in de stadsderby tegen FC Eindhoven. Ook SC Cambuur scoorde er op los bij het bezoek aan FC Oss.

FC Eindhoven - Jong PSV 0-5
Jong PSV begon de light-versie van de Lichtstadderby met onder anderen Locadia en Oleksandr Zinchenko in de basis, maar het was Gudmundsson die de hoofdrol opeiste in het Jan Louwers Stadion. De IJslander opende in de 38ste minuut de score voor de bezoekers, om vier minuten later ook de 0-2 te maken. Nog geen vijf minuten na de hervatting nam de negentienjarige middenvelder ook de 0-3 voor zijn rekening. Locadia tikte in de extra tijd nog de vierde binnen voor de bezoekers en maakte daarmee pas zijn eerste treffer sinds zijn rentree. Justin Lonwijk nam het slotakkoord voor zijn rekening.

Het was alweer de derde hattrick voor Jong PSV van Gudmundsson, die eerder al drie keer scoorde tegen Fortuna Sittard en RKC Waalwijk. In totaal heeft de IJslander nu twaalf treffers achter zijn naam. Door de eclatante zege op de stadsgenoot passeert Jong PSV concurrent FC Volendam, dat gelijkspeelde tegen Jong Ajax, op de ranglijst.

FC Oss - SC Cambuur 2-7
Waar Gudmundsson bij Jong PSV de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen, groeide Sander van de Streek bij Cambuur uit tot hattrick-hero. De thuisploeg begon het duel nog veelbelovend met een vroege treffer van Cihat Celik, maar daarna sloeg Van de Streek tweemaal toe, beide keren na voorbereidend werk van Stefano Lilipaly. Justin Mathieu trok de stand nog voor rust gelijk: 2-2.

Nog voor de zestigste minuut beslisten de Leeuwarders het duel in het Frans Heesenstadion via goals van Van de Streek en Jordy van Deelen. Een kwartier voor tijd begon Lilipaly zelf ook met scoren. Dat deed hij even in de slotfase nogmaals, waarna Martijn Barto ook nog een doelpuntje meepikte en de eindstand op 2-7 bepaalde. De zeven doelpunten in Oss waren bepaald geen zeldzaamheid. Na dertig Jupiler League-duels heeft FC Oss een doelsaldo van 55-82.

MVV Maastricht - Jong FC Utrecht 4-1
Na een matige serie van vier competitieduels zonder overwinning kreeg MVV tegen Jong FC Utrecht een uitgelezen mogelijkheid weer eens een zege te boeken. Patrick Nkoyi en Joeri Schroyen stelden na een uur snel orde op zaken voor de Limburgers. Jan-Willem Tesselaar dacht de spanning nog even terug te brengen, maar Pieter Nys maakte aan alle Utrechtse illusies een eind met zijn 3-1. Emrullah Guvenc deelde in de feestvreugde met zijn 4-1. MVV is daardoor de nieuwe nummer drie van de Jupiler League.

Fortuna Sittard - NAC Breda 0-2
Sinds Stijn Vreven begin januari het stokje overnam bij NAC speelden de Brabanders bijzonder wisselvallig. Op bezoek bij Fortuna maakte Bart Meijers in de 57ste minuut de verlossende openingstreffer voor de bezoekers. Na de rode kaart voor Fortuna-verdediger Marco Ospitalieri was het duel in Sittard gespeeld. James Horsfield kon er in de slotfase nog 0-2 van maken, waardoor de ploeg van Vreven zijn tweede zege op rij boekt en achtste staat.