Lobont moet in Rome concurrentie aangaan met Doni

AS Roma heeft Bogdan Lobont op huurbasis overgenomen van Dinamo Boekarest. De club uit Rome heeft tevens een optie tot koop bedongen op de voormalig Ajax-doelman. Lobont was de afgelopen weken al in training bij Roma, waar hij onder toeziend oog van de medische staf herstelde van een kruisbandblessure waaraan de 31-jarige doelman in april werd geopereerd.

Lobont moet in Rome concurrentie aangaan met Doni

Lobont stond in de periode 2000-05 onder contract bij Ajax, waarna hij naar Fiorentina verhuisde. Voor de club uit Florence speelde hij zeventien competitiewedstrijden. Het thuisduel met Roma (1-1) was een van de beste wedstrijden van Lobont in dienst van Fiorentina. Luciano Spalletti, trainer van de Giallorossi was na die wedstrijd erg onder de indruk van de keeper.

Na één seizoen in de Serie A verhuisde Lobont naar Dinamo Boekarest en ook daar maakte hij indruk tegen een club uit Rome. In de voorronde van de Champions League kwam Lazio tijdens het seizoen 2007/08 niet verder dan 1-1 in Roemenië door een uitblinkende Lobont. Later dat seizoen toonde de club ook interesse in de doelman, maar tot een transfer kwam het niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen