AS Roma richt pijlen op voormalig Ajax-doelman

Bogdan Lobont staat in de belangstelling van AS Roma. De voormalig Ajax-doelman die onder contract staat bij Dinamo Boekarest moet de Romeinen wel overtuigen van zijn fitheid. Eind april onderging Lobont een kruisbandoperatie waar hij nog niet helemaal van hersteld is. De 31-jarige doelman werkt in de nabijheid van de Roma-selectie in Trigoria aan zijn herstel.

AS Roma richt pijlen op voormalig Ajax-doelman

Lobont stond in de periode 2000-05 onder contract bij Ajax, waarna hij naar Fiorentina verhuisde. Voor de club uit Florence speelde hij zeventien competitiewedstrijden. Het thuisduel met Roma (1-1) was een van de beste wedstrijden van Lobont in dienst van Fiorentina. Luciano Spalletti, trainer van de Giallorossi was na die wedstrijd erg onder de indruk van de keeper.

Na één seizoen in de Serie A verhuisde Lobont naar Dinamo Boekarest en ook daar maakte hij indruk tegen een club uit Rome. In de voorronde van de Champions League kwam Lazio tijdens het seizoen 2007/08 niet verder dan 1-1 in Roemenië door een uitblinkende Lobont. Later dat seizoen toonde de club ook interesse in de doelman, maar tot een transfer kwam het niet.

Roma is ook dicht bij een transfer van Nicolas Burdisso naar de Italiaanse hoofdstad. De club bereikte al een persoonlijk akkoord met de verdediger en onderhandelt nog met zijn werkgever Internazionale over een huurperiode voor één seizoen. De 28-jarige verdediger heeft na vijf seizoenen nog altijd geen basisplaats weten te veroveren in Milaan en wil meer spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen