Lobont frustreert kansenmissend Lazio

Lazio Roma had een grote stap kunnen zetten richting het hoofdtoernooi van de Champions League. Maar de Italianen sprongen in Rome zó slordig met de karrenvracht aan kansen om dat Dinamo Boekarest de beste uitgangspapieren (1-1) heeft voor de return in Roemenië over twee weken.

Dinamo-doelman Bogdan Lobont droeg meer dan een steentje bij aan het verrassende gelijkspel. De voormalige Ajacied redde keer op keer en kreeg hulp van paal en lat. Zelfs vanaf elf meter was hij de baas. Lobont stopte de strafschop van Tommaso Rocchi, die mocht aanleggen na een handsbal.

Helemaal schadevrij bleef Lobont niet. Acht minuten na rust zorgde Massimo Mutarelli (foto) koppend voor de 1-1. Dinamo had de wedstrijd in de eerste helft al op z'n kop gezet na de 0-1 van Ionel Danciulescu, die tegen de verhouding in eveneens met het hoofd trefzeker was.