Liverpool-talent Awoniyi in beeld bij NEC

Reacties

De Nigeriaan Taiwo Awoniyi is nadrukkelijk in beeld om de aanval van NEC te versterken. De Nijmegenaren kunnen de achttienjarige spits op huurbasis overnemen van Liverpool.

Liverpool-talent Awoniyi in beeld bij NEC

Technisch directeur Danny Hoekman liet eerder aan Voetbal International weten dat de Eredivisie-club nog op zoek was naar een aanvaller, maar wilde niet bevestigen dat Awoniyi op weg is naar Nijmegen. 'Wij oriënteren ons op meerdere namen. Er is nog niks rond. Nee, ook niet bijna.'

Door het vertrek van Christian Santos (Alavés) en Anthony Limbombe (Club Brugge) kan trainer Peter Hyballa nog wel wat aanvallende versterking gebruiken. Onlangs tekende Quincy Owusu-Abeyie na een succesvolle proefperiode daarom al een prestatiecontract.

Liverpool is bereid Awoniyi te verhuren, omdat Hyballa een oude bekende is van manager Jürgen Klopp. De twee trainers werkten samen bij Borussia Dortmund, waar de huidige coach van NEC drie jaar jeugdtrainer was in de tijd dat Klopp daar de scepter zwaaide.

Awoniyi heeft nog weinig ervaring op het hoogste niveau. Afgelopen seizoen stalden The Reds de Nigeriaanse jeugdinternational bij de Duitse Tweede Bundesliga-club FSV Frankfurt, waarvoor hij in veertien officiële duels één keer tot scoren kwam. (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.