Liverpool vervolgt succesreeks en houdt druk op top

Reacties

Liverpool blijft geweldig presteren in 2015. Omdat op bezoek bij Swansea City voor de vijfde keer op rij een competitieduel werd gewonnen (0-1), houdt de formatie van manager Brendan Rodgers (ex-Swansea) de druk op de Engelse topvier.

Liverpool vervolgt succesreeks en houdt druk op top

In de eerste helft leek niets op een zege van Liverpool te wijzen. Swansea was de betere ploeg en kreeg ook de betere kansen, maar kon dat overwicht niet in de score uitdrukken. Liverpool had dat mede te danken aan doelman Simon Mignolet.

In de tweede helft kwam Liverpool beter uit de startblokken. De rentree van Steven Gerrard, hij keerde terug na weken van afwezigheid door een hamstringblessure, betekende na ruim een uur ook een impuls bij Liverpool.

Uiteindelijk werd Jordan Henderson de gevierde man. Hij ging diep, maar leek in een duel zijn meerdere te moeten erkennen in Jordi Amat. De Spanjaard besloot evenwel een sliding in te zetten en zag de bal op zeer ongelukkige wijze met een boog over doelman Lukasz Fabianski in het doel verdwijnen: 0-1. De goal van Henderson bleek uiteindelijk de winnende, daar kon ook Marvin Emnes in zijn paar minuten durende invalbeurt niets meer aan veranderen.

Achterstand
Door de vijfde zege op rij komt Liverpool op 54 punten uit 29 duels. De achterstand op Manchester United, Arsenal en nummer twee Manchester City bedraagt daardoor respectievelijk nog maar twee, drie en vier punten. Koploper Chelsea heeft met een duel minder gespeeld tien punten meer dan Liverpool. Swansea City blijft negende.

Zodoende bouwt Rodgers met Liverpool verder aan een geweldig kalenderjaar 2015. De laatste nederlaag dateert van 14 december op bezoek bij Manchester United. Sindsdien won Liverpool tienmaal en werd drie keer gelijkgespeeld. In 2015 werd dus nog geen competitieduel verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.