Liverpool: van omstreden Suarez naar probleemkind 'Balo'

Reacties

Mario Balotelli keert terug in de Premier League. Het Italiaanse enfant terrible maakt voor circa twintig miljoen euro de overstap van AC Milan naar Liverpool en gaat opnieuw met zijn geliefde rugnummer 45 spelen.

Liverpool: van omstreden Suarez naar probleemkind 'Balo'

Vorige week maakten de Rossoneri al bekend dat ze de onderhandelingen met Liverpool over de 24-jarige spits waren gestart. Maandag meldde de international zich op al op trainingsveld, terwijl hij 's middags een foto van zichzelf met een Liverpool-vlag op Instagram zette. Niet veel later werd zijn vertrek officieel.

Super Mario begon zijn loopbaan bij Internazionale, maakte de overstap naar Manchester City, maakte bij AC Milan (nota bene stadgenoot en aartsrivaal van Inter) zijn rentree in de Serie A, om nu dus terug te keren in Engeland.

Met het aantrekken van de Italiaan heeft manager Brendan Rodgers eindelijk zijn gewenste opvolger voor de naar Barcelona vertrokken Luis Suarez in huis. Of het verblijf op Anfield van Balotelli net zo'n succes wordt als dat van zijn Uruguyaanse voorganger moet nog blijken, maar qua controverses is hij in ieder geval een meer dan adequate vervanger.

Suarez werd in zijn tijd als Liverpudlian onder meer geschorst omdat hij Manchester United-verdediger Patrice Evra racistisch bejegende. Ook vierde hij een doelpunt tegen Everton door zich recht voor David Moyes ter aarde te storten. De toenmalige manager van The Toffees had zich namelijk uitgelaten over het feit dat Suarez zich te vaak liet vallen. Het meest in het oog springend is echter de wedstrijd waarin hij Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic in zijn arm beet. In totaal heeft Suarez inmiddels drie bijtincidenten op zijn conto staan.

Waar Suarez zich de afgelopen jaren vooral binnen de lijnen van zijn slechtste kant liet zien, baarde Balotelli opzien door zijn gedrag buiten het veld. Zo stak hij als speler van Manchester City op de avond vóór de belangrijke derby bij Manchester United zijn badkamer in brand door er vuurwerk af te steken. Nadat hij in die wedstrijd (1-6) een dag later voor de 0-1 tekende, toonde hij een shirt met de tekst Why always me? (foto). Balotelli vond namelijk dat de media hem te hard hadden aangepakt.

Het is slechts één van de vele incidenten die Balotelli achter zijn naam heeft. Hij poseerde als speler van Internazionale bijvoorbeeld in een shirt van AC Milan, zat tijdens een interland van Italië met een iPad op de bank, wierp dartpijltjes richting een jeugdspeler van Manchester City, zocht meer dan eens fysieke ruzie met trainers en ploeggenoten en deelde eens duizenden euro's uit aan een zwerver.

In tegenstelling tot Suarez heeft Balotelli bij zijn komst naar Liverpool al wél ervaring in de Premier League. In tweeënhalf seizoen op het hoogste Engelse niveau kwam hij tot 54 optredens, twintig doelpunten, twaalf gele en drie rode kaarten en één (!) assist. Die ene 'schamele' assist was overigens wel direct goud waard: hij gaf de bal in de allerlaatste minuut van het seizoen 2011/12 aan Sergio Agüero, die City met zijn 3-2 tegen QPR de landstitel bezorgde.

Het wordt voor Rodgers hoe dan ook een nieuwe test. De Noord-Ier leek Suarez vorig seizoen uiteindelijk in het gareel te hebben gekregen, totdat de aanvaller zich in het WK-duel met Italië weer liet gaan en Giorgio Chiellini beet. Met de komst van Balotelli verzekert Rodgers zich in ieder geval van wederom een spraakmakend seizoen. Is het niet binnen de lijnen, dan zorgt Balo er wel voor dat er buiten het veld voldoende te beleven valt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.