Liverpool troeft United af in strijd om Firmino

Reacties

Het Manchester United van manager Louis van Gaal leek de bestemming van Roberto Firmino te worden, maar zoals dinsdagavond al doorsijpelde in Engelse media heeft Liverpool de strijd om de handtekening van de Braziliaanse international van Hoffenheim gewonnen.  

Liverpool troeft United af in strijd om Firmino

Liverpool-directeur Ian Ayre vloog onlangs naar Chili om Firmino tijdens het toernooi om de Copa América vast te leggen. Woensdagochtend vroeg is er een akkoord gekomen. De 23-jarige schaduwspits krijgt een meerjarig contract op Anfield als hij de medische keuring na het Zuid-Amerikaanse kampioenschap goed doorstaat.

The Reds maken zelf geen melding van de details van de transfer, maar volgens Bild is er 41 miljoen euro gemoeid met de overgang van Firmino, die voor vijf jaar zou tekenen. Daarmee zou de speler, die in 2011 voor vier miljoen euro naar Hoffenheim, kwam in één klap de duurste Bundesliga-speler aller tijden zijn, vóór Javi Martínez (veertig miljoen euro, van Athletic de Bilbao naar Bayern München).

De negenvoudige international van de Seleçao werd aanvankelijk in verband gebracht met een transfer naar United. Voor manager Brendan Rodgers is de maker van één Braziliaanse goal op de Copa América (de 2-0 tegen Venezuela) de vijfde versterking voor het nieuwe seizoen. Eerder legde Liverpool Joe Gomez (Charlton Athletic), James Milner (Manchester City), Danny Ings (Burnley) en Ádám Bogdán (Bolton Wanderers) vast.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.