Liverpool pakt punt bij Ipswich

Manchester United voorkwam ternauwernood puntverlies tegen Charlton Athletic. Liverpool heeft het meeste profijt van het gelijkspel tegen Ipswich Town, in een onderling duel van twee ploegen die strijden om een plaats in de voorronde van de Champions League.

Ondanks een gelijkspel op Portman Road, lijkt Liverpool de winnaar te zijn van het duel met Ipswich Town. De ploeg van coach Gerard Houllier behield immers de virtuele voorsprong omdat Liverpool zes verliespunten minder heeft dan Ipswich. Liverpool kwam vlak na rust op voorsprong via Emile Heskey. De sterke Engelse international bracht the Reds na vijftien seconden in de tweede helft op voorsprong, door het strafschopgebied binnen te stormen, tegenstander Chris Makin opzij te zetten en binnen te schieten door de benen van doelman Richard Wright. Verdediger Makin maakte zijn fout in de 77ste minuut goed door via een lob Alun Armstrong aan te spelen, die vervolgens de gelijkmaker binnenschoot.

Manchester United pakte moeizaam drie punten op Old Trafford (2-1). Ole Gunnar Solksjær besliste het duel in de 82ste minuut met een laag schot. Lang zag het er naar uit dat Manchester opnieuw punten zou morsen, na de nederlaag bij Liverpool, gevolgd door een nederlaag in de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München. The Red Devils kwamen vlak voor rust zeer gelukkig op voorsprong. De bal belandde via scheidsrechter Mark Halsey voor de voeten van Andy Cole, die de 1-0 binnenschoot. The Mancunians moesten in de 63ste minuut opnieuw bouwen aan een voorsprong omdat Mark Fish de 1-1 binnentikte namens de Londense ploeg.

Tottenham Hotspur heeft de eerste zege behaald met Glenn Hoddle als coach. Op White Hart Lane waren the Spurs te sterk voor hekkensluiter Bradford City. The Bantams, met Robert Molenaar in de basisopstelling, lijken door deze nederlaag niet meer te kunnen ontkomen aan degradatie. Met nog zeven duels te spelen bedraagt het gat met de veilige zestiende plaats van Derby County liefst zeventien punten. Simon Davies besliste het duel door veertien minuten voor het eindsignaal te scoren na voorbereidend werk van uitblinker Sergei Rebrov. Steffen Iversen (1-0) en Eoin Jess (1-1) maakten de overige doelpunten.