Liverpool overwintert, Napoli nog steeds foutloos

Dankzij een nipte thuiszege op Girondins Bordeaux is Liverpool ook na de jaarwisseling actief in de Europa League. Napoli was daarvan al verzekerd, maar deed zijn sportieve plicht.

Liverpool - Girondins Bordeaux 2-1
In Groep B heeft Liverpool zich geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. De ploeg van manager Jürgen Klopp was op het eigen Anfield te sterk voor Girondins Bordeaux, dat na ruim een half uur nog wel op voorsprong kwam. Henri Saivet schoot uit een indirecte vrije trap in het strafschopgebied de bal knap in de kruising.

Vijf minuten later had de thuisploeg die schade echter al gerepareerd. Na een overtreding van Ludovic Sané op Christian Benteke gaf de Israëlische scheidsrechter Alon Yefet een strafschop, die door James Milner werd benut. Op slag van rust scoorde Liverpool opnieuw. Benteke trof fraai doel op aangeven van Nathaniel Clyne. In de tweede helft vielen geen treffers, waardoor het 2-1 bleef.

Eerder op de avond was Rubin Kazan in dezelfde poule met 2-0 te sterk voor FC Sion, dat daardoor de koppositie verloor aan Liverpool. De Zwitsers hebben in de laatste speelronde thuis tegen de Engelsen aan een punt genoeg om Europees te overwinteren.

PAOK Saloniki - FK Qabala 0-0
In eigen huis kwam PAOK Saloniki niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen FK Qabala, waardoor beide ploegen nog altijd wachten op hun eerste overwinning in de groepsfase. Doordat Krasnodar eerder op de avond Borussia Dortmund versloeg (1-0), waren beide clubs al uitgeschakeld in Groep C.

Club Brugge - Napoli 0-1
In een leeg Jan Breydelstadion, vanwege de hoge terreurdreiging in België, won Napoli ook zijn vijfde wedstrijd in Groep D. De al voor de knock-outfase geplaatste Italianen dankten daarvoor Vlad Chiriches, die uit een hoekschop van Mirko Valdifiori in de 41ste minuut het enige doelpunt maakte. Aangezien FC Midtjylland door een treffer van Aleksandar Prijovic verloor bij Legia Warschau, strijdt Brugge in de laatste speelronde met de Denen en de Polen om de tweede plaats achter Napoli.

Villarreal - Rapid Wien 1-0
In Groep E valt pas op de laatste speeldag de beslissing wie groepswinnaar wordt. Villarreal was thuis nipt te sterk voor Rapid Wien door een doelpunt van Bruno Soriano. Beide clubs hebben nu twaalf punten na vijf duels. De Spanjaarden zijn koploper vanwege het betere onderlinge resultaat. Aangezien Viktoria Plzen eerder op de avond al verloor bij Dinamo Minsk (1-0), waren Rapid en Villarreal al verzekerd van een plek in de knock-outfase van de Europa League.