Liverpool nekt Newcastle United door goals Bellamy

Liverpool heeft vrijdagavond in eigen huis een zwaarbevochten zege geboekt op Newcastle United (3-1). Craig Bellamy (foto) was door twee keer doelman Tim Krul te passeren de gevierde man aan de zijde van de thuisploeg.

Liverpool nekt Newcastle United door goals Bellamy

In de beginfase lag het tempo op Anfield moordend hoog, maar verzuimden beide ploegen een zorgvuldige aanvalsopbouw te hanteren. De eerste de beste kans was wel direct raak. Een voorzet van Newcastle-verdediger Ryan Taylor werd door Daniel Agger per ongeluk in eigen doel gewerkt: 0-1.

Lang had Liverpool, bij wie Dirk Kuijt een kwartier voor tijd inviel voor Bellamy (hij verliet het veld met een hoofdwond na een elleboogstoot van Fabricio Coloccini), niet nodig om langszij te komen. Bellamy zag een afvallende bal precies voor zijn voeten vallen en liet Krul kansloos met een droge schuiver.

In het tweede bedrijf ontsnapte Yohan Cabaye aan een rode kaart na een onnodig harde charge, maar nam Liverpool even daarna wraak. Een vrije trap van Bellamy betekende de gelijkmaker. Danny Simpson hinderde op ongelukkige wijze zijn eigen doelman Krul, waardoor de Nederlander geen antwoord had op de inzet van Bellamy.

Liverpool kwam vervolgens goed weg toen Martin Skrtel een zekere goal van Demba Ba op de lijn voorkwam. In het vervolg leek Andy Carroll, hij speelde evenals José Enrique tegen de ploeg waar hij vorig seizoen nog onder contract stond, de wedstrijd te beslissen. De lat stond succes voor de boomlange aanvaller in de weg. Het thuispubliek kon pas opgelucht ademhalen na de 3-1 van invaller Steven Gerrard. Hij passeerde na 78 minuten Krul en bepaalde zo de eindstand.

Door de zege handhaaft Liverpool zich in de subtop en zakt Newcastle steeds verder richting middenmoot. Bij LIverpool ontbrak Luis Suarez vanwege een schorsing die hij moest uitzitten omdat hij in het duel met Fulham zijn middelvinger opstak naar het publiek. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's