Liverpool neemt voormalig Vitesse-spits Solanke over van Chelsea

Reacties

Dominic Solanke vervolgt zijn loopbaan bij Liverpool. De negentienjarige spits, die in het seizoen 2015/16 nog bij Vitesse speelde, had een aflopend contract bij Chelsea.

Liverpool neemt voormalig Vitesse-spits Solanke over van Chelsea

Desondanks kan Liverpool hem niet gratis overnemen. Volgens de Engelse regelgeving moeten The Reds een opleidingsvergoeding betalen aan Chelsea, omdat Solanke jonger dan 24 jaar is. Een tribunaal moet zich buigen over de exacte som, die waarschijnlijk drie miljoen pond (circa 3,5 miljoen euro) zal bedragen.

Chelsea deed Solanke volgens Engelse media een aanbod om zijn verbintenis te verlengen, maar de jeugdinternational bedankte daarvoor. De Engelsman met Nigeriaanse roots kwam slechts tot één optreden in de hoofdmacht en werd in 2015 verhuurd aan Vitesse. Voor de Arnhemmers scoorde hij zeven keer in 26 officiële duels.

Solanke treedt met zijn overstap van Chelsea naar Liverpool in de voetsporen van Daniel Sturridge. De 27-jarige aanvaller kostte in de winter van 2013 vijftien miljoen euro en was toen al een stuk ouder. De concurrentie in de spits is groot op Anfield. Behalve Sturridge heeft Jürgen Klopp de beschikking over Roberto Firmino, Divock Origi en Danny Ings.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.