Liverpool lijdt eerste verlies, Agüero maakt hattrick

Alle grootmachten kwamen zaterdag aan spelen toe in de Premier League. In afwachting van het resultaat van Manchester United (18.30 uur tegen Bolton Wanderers) maakte alleen Liverpool een misstap. Arsenal won nipt, door een blunder van Michel Vorm.

Arsenal-Swansea City 1-0Voor Arsenal was het zaterdag noodzakelijk om een overwinning te boeken. Na de beschamende nederlaag tegen Manchester United (8-2) twee weken geleden, bivakkeert de ploeg van manager Arsène Wenger op de zeventiende positie.

Het hoger genoteerde Swansea (vijftiende positie) werkten vanaf de eerste aanval van The Gunners met man en macht om een tegentreffer te voorkomen. Steven Caulker hield zijn ploeg nog in de race door met een heldhaftige sliding de rollende bal, die Vorm al gepasseerd was, uit het doel te halen.

Dat Swans op slag van rust toch met een achterstand de kleedkamers opzocht, viel te verwijten aan de Nederlandse doelman. Vanaf de zijkant van het zestienmetergebied probeerde Vorm de bal mee te geven aan Ángel Rangel. De verdediger was zich echter niet van de spelhervatting bewust, waardoor hij de bal op zijn hak ontving. Andrei Arshavin, die de bal voor zijn voeten kreeg gepresenteerd, benutte het buitenkansje trefzeker.

Swansea was zelf een aantal keer ook dichtbij een doelpunt maar door een goed optredende Wojciech Szczesny blijft de promovendus doelpuntloos in de Premier League. Arsenal staat na de eerste competitie-overwinning op vier punten.

Stoke City-Liverpool 1-0Liverpool heeft zijn eerste verlies geleden. Op bezoek bij Stoke City moesten The Reds in de gastheren hun meerdere erkennen.

Jonathan Walters was als enige trefzeker in de wedstrijd. Een domme overtreding van Jamie Carragher resulteerde in een strafschop. Walters verzilverde de pingel. Overigens had Stoke City geluk met een onopgemerkte handsbal in het strafschopgebied na een fraaie actie van Luis Suarez.

Het is een pijnlijke nederlaag voor Liverpool aangezien de formatie van Kenny Dalglish na drie speelronden op de derde positie stond. Na de nederlaag van zaterdag staan The Reds nog steeds op zeven punten, waarmee het verschil met koploper Manchester City momenteel vijf punten is.

Manchester City - Wigan Athletic 3-0Manchester City gaat soeverein aan kop in de Premier League. In afwachting van het resultaat van stadsgenoot Manchester United, hebben The Citizens na vier speelronden twaalf punten en een doelpuntensaldo van vijftien voor en drie tegen.

Sergio Agüero was zaterdag goud waard voor City. De aankoop, die afgelopen transferwindow overkwam van Atlético Madrid, nam de gehele doelpuntenproductie voor zijn rekening. Al na dertien minuten opende de Argentijn de score in eigen huis.

Zes minuten later kreeg Carlos Tévez, die in de basis begon, de uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Een terechte strafschop werd door de Argentijnse international zeer zwak ingeschoten.

Het weerhield City er niet van om na rust de score wél uit te breiden. Met twee doelpunten voltooide Agüero zijn hattrick en loodste hij City naar de koppositie van de Premier League.

Overige uitslagenEverton - Aston Villa 2-2Sunderland - Chelsea 1-2Wolverhampton Wanderers - Tottenham Hotspur 0-2