Liverpool lang zonder tienersensatie Ibe

Reacties

Liverpool kan een maand niet beschikken over Jordan Ibe. Het toptalent heeft een knieblessure opgelopen.

Liverpool lang zonder tienersensatie Ibe

Ibe liep de blessure afgelopen donderdag al op in het Europa League-duel met Besiktas (1-0 nederlaag). Tests bevestigden de bange vermoedens van Liverpool, dat het een maand zonder de jongeling moet stellen.

Ibe mist daardoor onder meer de thuiswedstrijd tegen het Manchester United van Louis van Gaal van 22 maart. Ook de competitieduels met Burnley en Swansea City alsmede de bekerconfrontatie met Blackburn Rovers komen voor hem te vroeg. De topper tegen Arsenal van 4 april lijkt wel haalbaar voor de negentienjarige Engelsman.

Sinds de jaarwisseling heeft Ibe zich opgewerkt tot een van de grote verrassingen van de Premier League. Liverpool haalde hem in januari terug van een huurperiode bij Derby County. Sindsdien maakte Ibe indruk met een aantal uitstekende wedstrijden als vleugelspits én buitenste middenvelder in een 3-5-2-systeem. Ibe genoot zijn opleiding bij Wycombe Wanderers, waarvoor hij op de leeftijd van vijftien jaar en 244 dagen debuteerde. Daarmee is hij de jongste speler aller tijden in de Football League (League Two, League One en Championship).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.