Liverpool kan Riera eindelijk verwelkomen

Na moeizame onderhandelingen heeft Liverpool zijn zin gekregen. Albert Riera verlaat Espanyol voor een tweede periode in de Premier League.

Liverpool kan Riera eindelijk verwelkomen

'Riera heeft de kwaliteiten die we zochten', zei manager Rafael Benítez. 'Een linkspoot die sterk in de lucht is, een tegenstander kan passeren en een goede voorzet in zijn benen heeft.'

'Hij had aanbiedingen van meer Engelse clubs', aldus Benítez. 'Maar hij wees die af omdat hij bij ons wilde komen spelen. Dat zegt me veel, omdat hij daarmee laat zien echt voor Liverpool te willen spelen.'

Riera had van zijn voorkeur voor Liverpool geen geheim gemaakt. Complicerende factor was een andere gegadigde - naar verluidt Everton - die in tegenstelling tot The Reds wél bereid was de vraagprijs neer te leggen. Liverpool troefde uiteindelijk de concurrentie af en legde Riera voor vier jaar vast.

De 26-jarige Riera heeft al buitenlandse ervaring opgedaan. De linkspoot speelde eerder voor Girondins Bordeaux en Manchester City voor hij in 2006 terecht kwam bij Espanyol.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen