Liverpool haalt uit, Spurs weer slordig

Liverpool in vorm had geen enkele moeite Derby County opzij te zetten. Tottenham Hotspur verspeelde opnieuw knullig punten, al was de gelijkmaker van Fulham wonderschoon. Newcastle United scoorde eindelijk weer eens op eigen veld en klopte Wigan Athletic.

Liverpool-Derby County 6-0
Liverpool is in ieder geval één dag koploper van de Premier League. The Reds waren goed op schot tegen het machteloze Derby County en passeerden Chelsea op doelsaldo.

Zowel Dirk Kuijt als Ryan Babel begon in de basis. Kuijt kwam twee centimeter te kort om de 1-0 op zijn naam te krijgen. De indraaiende vrije trap van Xabi Alonso ging net over hem heen, waardoor de Spanjaard ineens scoorde.

Babel vond zijn naam wél terug op het scorebord. Hij kapte in het strafschopgebied met één beweging twee tegenstanders uit, om met een tegendraads schot prachtig te scoren. Door zijn treffer ging Liverpool met een marge van twee goals rusten.

Na de pauze zette de vernedering door. Fernando Torres maakte er twee, Xabi Alonso scoorde na een aanval via onder meer Babel opnieuw en Andrei Voronin maakte de set vol.

Newcastle United-Wigan Athletic 1-0
Wigan liet de kans liggen in punten op gelijke hoogte te komen met Chelsea. De ploeg van de Nederlanders Mario Melchiot en Denny Landzaat ging door een heel late goal van Michael Owen ten onder op St. James' Park.

Owen sloeg in de 87ste minuut toe bij de eerste paal op aangeven van Obafemi Martins. Newcastle had in de voorgaande tien uur niet meer weten te scoren op eigen veld in de Premier League.

Landzaat moest al na een klein half uur afhaken. De Nederlandse international liep tegen een hoofdwond aan en kon niet verder. Wigan speelde een helft met een man minder na een overdreven snel gegeven tweede gele kaart voor Kevin Kilbane, die een kopstoot zou hebben uitgedeeld bij een luchtduel.

Fulham-Tottenham Hotspur 3-3
Tottenham maakt het zichzelf niet makkelijk dit seizoen. De ploeg van Martin Jol, de coach aan wiens stoelpoten het hardst wordt gezaagd, gaf twee keer een voorsprong van twee doelpunten uit handen en liet daardoor twee punten liggen uit tegen Fulham.

The Spurs waren veel gevaarlijker maar bleken ook achterin uiterst kwetsbaar. Een zelden vertoonde goal van Diomansy Kamara bracht het hardwerkende Fulham de 3-3. De Senegalees passeerde Paul Robinson in de negentigste minuut met een omhaal-lob.

De keeper van Tottenham was ook al ongelukkig bij de 2-3. Het schot van Alexei Smertin vloog dankzij een aanraking van een Spurs-been over hem heen in het doel. Aan de goal van Clint Dempsey kon hij niets doen. De Amerikaan kopte een hoekschop geheel vrij binnen.

Tottenham was op 0-2 gekomen dankzij Younes Kaboul (uit de kluts) en Dimitar Berbatov (alleen door, koel afwerken). Gareth Bale herstelde de marge. De linksback schoot de bal verdekt in de korte hoek.